'Together we can make things happen'

Kwaliteitsmanagement

Kies voor kwaliteitsmanagement Bij kwaliteit gaat het om het leveren van producten en diensten die afgestemd zijn op de wensen van de klant. Om dit op een efficiënte wijze te kunnen realiseren, moeten de processen goed ingericht zijn en op beheerste wijze uitgevoerd worden. Hierbij komen de onderwerpen van de eerste drie disciplines, procesmanagement, Lean Six Sigma en risicomanagement bij elkaar. Het gaat om het inrichten van efficiënte processen waarbij beheerste risico’s genomen worden.

ISO-9001 certificaat

Website kwaliteitsmanagement CertikedEen wijze waarop een organisatie zichtbaar kan maken dat er kwaliteit geleverd wordt, is door het behalen van een ISO-9001 certificaat. Ik help organisaties bij het behalen van een certificaat. Binnen de kennisintensieve dienstverlening heb ik een ruime ervaring in het invoeren van ISO-9001 audits.

Het uitvoeren van audits levert informatie op over de werkwijzen binnen een organisatie. Door als ‘buitenstaander’ een audit op de werkwijze uit te voeren, krijg je een objectief beeld van de daadwerkelijke uitvoering van de werkzaamheden tegen een vooraf vastgestelde norm. Deze norm kan de ISO-9001 norm zijn, maar ook afspraken of beschrijvingen die binnen de organisatie zelf zijn gemaakt.

Daar waar afwijkingen worden geconstateerd, ontstaan mogelijkheden ter verbetering. Afhankelijk van de oorzaak van de afwijking, kan de norm of de werkwijze worden aangepast.

Kwaliteitsmanagement door een buitenstaander?

Bent u benieuwd naar de mening van een ‘buitenstaander’? Neem dan nu, geheel vrijblijvend, contact met mij op.